Crowdfunding als alternatief voor sparen

De spaarrente is al een hele tijd erg laag en dat wordt voorlopig niet anders. Ondertussen wordt uw spaargeld door inflatie en de box-3-heffing alleen maar minder waard. Daarom bent u op zoek naar meer rendement.

Maar uw middelen blijven op de (spaar)rekening staan, bij gebrek aan alternatieven. Tegelijkertijd zijn er organisaties met een financieringsbehoefte, die moeilijk aan financiering kunnen komen vanwege de aangescherpte financieringsregels voor banken. Crowdfunding is dan een interessante optie, omdat hiermee financieringen tot stand kunnen worden gebracht zonder dat gevestigde partijen hierbij een rol spelen.

Wellicht is een investering in crowdfunding voor u een aantrekkelijke alternatieve beleggingsvorm. Let wel, het moet wel bij u passen. U moet als particuliere investeerder een investeerderstoets doen, waarmee de aanwezige kennis en ervaring wordt getoetst en wordt getest welk risico u wil en kan dragen. Wilt u weten of crowdfunding voor u een reëel alternatief is om meer rendement te behalen met uw vermogen? Maak dan eerst een financieel plan. Wij kunnen u daarbij helpen.