Hypotheek hoeft geen onneembare vesting te zijn

Veel ondernemers denken niet in aanmerking te komen voor een hypotheek. Het venijn zit vooral in de vraag welk inkomen er kan worden toegepast in de hypotheekaanvraag. De voorwaarden voor een hypotheekaanvraag verschillen per hypotheekverstrekker. Je kunt de kans op toekenning van een hypotheek vergroten, onder andere door extra eigen geld in te brengen. Maar ook door de hypotheekaanvraag te laten verzorgen door een hypotheekadviseur, die gebruikmaakt van een service provider voor het bepalen van het toetsinkomen.

Daarbij wordt direct rekening gehouden met alle specifieke regels en voorwaarden die geldverstrekkers hanteren. Deze tool toetst de jaarcijfers aan de regels van de verschillende geldverstrekkers, zoals gewenste kengetallen, ratio’s, specifieke branchevoorwaarden en de wijze waarop er wordt omgegaan met een dalend ondernemersinkomen.

Het levert een rapport op waar de verschillende toets-inkomens in staan op basis van de uitgangspunten van de geldverstrekker. Met sterren zie je hoe waarschijnlijk acceptatie is en weet je precies hoe groot de kans op toekenning van een hypotheek is.