Wie zorgt voor Snuffie?

Uw huisdier is mogelijk een belangrijk maatje voor u. Voor sommige mensen is het dier zelfs het belangrijkste wat zij bezitten, waaraan ze alles zouden gunnen. Alleen, u kunt uw huisdier niet tot erfgenaam benoemen. Hoe graag u dat misschien ook zou willen. Maar wat moet u dan doen om ervoor te zorgen dat uw maatje niets tekortkomt als u er niet meer bent? Als u komt te overlijden, behoort uw huisdier tot de bezittingen van uw nalatenschap. Dit betekent dat het dier in principe toekomt aan uw erfgenamen. Als u er voldoende vertrouwen in heeft dat zij uw huisdier goed zullen verzorgen, dan hoeft u daar niets voor te regelen.

Andere verzorger

In alle andere gevallen moet u ervoor zorgen dat uw huisdier terechtkomt bij een persoon of instelling die goed voor het dier zal zorgen. Om de verzorger van uw huisdier tegemoet te komen in de kosten, kunt u ervoor kiezen om een bedrag na te laten aan die persoon. Daarbij legt u dan de last op dat hij of zij dit bedrag moet gebruiken voor de verzorging. Zo kan de verzorger het dier niet zomaar verkopen of naar het asiel brengen en er zelf met het geld vandoor gaan.

Tip
Het is verstandig om vast te leggen wat er met uw huisdier moet gebeuren als u overlijdt. Maar er kan u ook iets bij leven overkomen, waardoor u niet meer voor het dier kunt zorgen. Ook dan moet er een oplossing komen. Om dat goed te regelen, kunt u in uw levenstestament laten vastleggen wie er in die situatie voor uw trouwe maatje moet zorgen.